COM DUR UNA

VIDA SALUDABLE

Per dur una vida saludable, hem de seguir uns certs hàbits saludables, amb l’objectiu de cuidar la nostra salud per ampliar les nostres expectatives de vida i millorar la seva qualitat.

A continuació farem una llista d’hàbits saludables que podem seguir per tenir una millor qualitat de vida.

1.Seguir una dieta.

Una de les coses més importants per la nostra salut és la nostra alimentació, i per això la hem de cuidar. Això no significa que haguem de seguir una dieta estricta en la que casi no menjem res, al contrari, podem menjar bastant però hem de cuidar el que menjam.

Cada persona s’ha de saber preparar la seva pròpia dieta en funció de les seves necessitats, però totes les dietes han de tenir unes coses en comú:

Hem d’evitar el menjar ràpid (McDonald’s, pizzes…), els processats...

Reduir el consum de fregits i greixos animals

Beure molta aigua, i evitar els refrescos i begudes amb sucre.

Menjar fruites, verdures, carn i peix d’una forma variada i equilibrada.

2.Fer exercici.

Tots sabem que la dieta és la part més essencial d’una vida saludable, però també ho és fer exercici. Per dur una vida minimament saludable, amb una bona alimentació tampoc no fa falta per exemple anar al gimnàs cada dia, però sí que és recomanable almenys caminar o córrer cada dia, encara que sigui una estona.

Això pot millorar la nostra resistència física per quan feim les coses del dia a dia, com per exemple pujar les escales de casa. Millorar la nostra condició física evitarà la probabilitat de patir malalties i pujarà la nostra autoestima i millorarà el nostre estat d’ànim.

3.Reduir l'estrès.

Aquest és un dels aspectes més descuidats i que no se solen prendre en compte. Intenta reduir al mínim el teu nivell d'estrès, que sobretot sol donar-se a la feina. Un excés d'estrès ens porta al cansament crònic i llevat feliços, una cosa molt important si volem tenir una vida saludable.

4.Millorar els hàbits de descans.

Un horari de descans regular pot ajudar-nos molt a recuperar-nos del cansament del dia anterior. Un bon matalàs, un ambient òptim de descans i dormir de 7 a 8 hores, trobant el nostre horari de son, t'ajudarà a dormir millor. Evita anar a dormir veient el mòbil o la tele, són estímuls que entorpeixen el son.